naar index Over Bert Loman

 

Bert Loman

 

 

 

 

Bert Loman geboren in Apeldoorn [1942] is t/m 1968 werkzaam geweest als etaleur/decorateur. Daarna heeft hij t/m 1999 gewerkt in de gezondheidzorg.
In deze sector heeft hij naast groepswerk, activiteitencentra's opgezet voor jongeren met een verstandelijke beperking en dagbesteding voor ouderen.

Gedurende zijn leven is hij bezig geweest met decoreren en vormgeving.In dit kader heeft hij op zijn werk en in zijn dorp, bij festiviteiten, veel decoratiewerkzaamheden verricht.

Op het gebied van vormgeving is hij veelzijdig. Naast het ontwerpen van logo's, affiches en praalwagens richtte hij exposities in. De laatste jaren heeft hij zich toegelegd op bloemwerk en maakt hij objecten van natuurlijke materialen. Ook het ontwerp van zijn tuin is van eigen hand.


Belangrijke gebeurtenissen zijn:

De twee hoofdprijzen die hij won, met de landelijke wedstrijd, "Natuurlijk Herfst en Winterbeeld" in de tuinen van Appeltern.
De vier eerste prijzen met ontwerpen van praalwagens in zijn dorp Voorst.
Het ontwerp van de munt 1100 jaar Voorst.
De nominatie voor de "Gulden Keper": de cultuurprijs van de gemeente Voorst

De uitbeelding in bloemwerk van de vijf flower songs van de componist Benjamin Britten voor het Oost Nederlands Kamerkoor.
 

De komende jaren wil hij zich verder gaan specialiseren met objecten van natuurlijke materialen in het landschap.

Bert heeft geen bloemisten opleiding gevolgd. Hij werkt als amateur volledig uit zijn gevoel. Bert is getrouwd geweest en heeft twee lieve dochters.

Een overzicht van de vele objecten die Bert gemaakt heeft, kunt u vinden onder objecten.